Home -|- Club Info -|- Login -|- Contact

Wie zijn wij?

Tennisclub Egelantier is opgericht in 1958.
De club is een zomerclub, actief van begin april tot einde oktober.
Heeft 3 (verlichte) buitenterreinen met een geautomatiseerd sproeisysteem, prachtig gelegen in de tuinen van het kasteel ’t Hooghe te Kortrijk.
De club is een locale en familiale club, met een hoge bestuurlijke en financiële stabiliteit. Het bestuur bestaat uit 7 leden die beroep kan doen op een 35-tal werkende leden.
Goede reputatie : gastvrij, sportief, jong en oud komt aan hun trekken.
Sterk behoud van leden door de jaren heen. Aantal leden reeds ingeschreven voor 2005 : 280, waarvan 120 Senior mannen, 100 Seniores dames, 30 Junior jongens en 30 Juniores meisjes.
Sterke aantrekkingskracht op afgestudeerde jongeren en jonge gezinnen.
Zeer gespreid qua leeftijd en activiteit.

Mission statement

» Tennis uitoefenen op terreinen van een kwalitatief hoog niveau
  » Dynamisch bestuur
  » Toegankelijk voor iedereen
  » Actieve inbreng van werkende leden : algemene vergadering (strategisch beleid), werkgroepen voor Infra Structuur, Jeugd, Logistiek
  » Jaarlijkse algemene vergadering met voorlegging tot goedkeuring van de werking
  » Aangesloten bij het nationaal verbond VTV met een actieve participatie in de gewestelijke organisatie
  » Aangesloten bij de Kortrijkse Sportraad
  » Constructieve contacten met de omliggende tennisclubs.

Groeiende actieve jeugdwerking, geleid door een jeugdwerkgroep van een 10-tal leden.
Zeer goed contact met het gewestelijk en nationaal verbond, met de omliggende clubs.

Ambitie

» Behoud van Interclub Heren in nationaal verband. Wij behoren hierdoor bij de top van West Vlaanderen.
  » Evolueren in de eerstkomende jaren naar het VTV-label “jeugdvriendelijke tennisclub”.

Meerdere activiteiten : de informatie is opgenomen in het Infoblaadje

Interclub

» 5 ploegen in de gewestelijke kompetitie : jongens 14, dames, heren, veteranen, heren 60+.
  » 1 ploeg in de nationale Interclub kompetitie : heren – 4de afdeling.

Actieve jeugdwerking

» Interclub jongens, training door gebrevetteerde trainers (winter en zomer), zomerstages, intern tornooi.

Training voor volwassenen

» Voor beginners en gevorderden.

Wekelijkse ontmoetingen met andere Tennisclubs voor de senioren.

Communicatie naar de leden

De informatie naar de leden gebeurt op een gestructureerde en efficiënte wijze:

» Brief via post;
  » Steeds: Bij de opening van het seizoen, eerste schrijven naar kandidaat leden;
  » Indien de informatie belangrijk is, naar de leden zonder e-mailadres;
  » Via e-mail: Op reguliere basis;
  » Website www.tc-egelantier.be: We maken gebruik van een permanente webmaster, waardoor een vlugge bijwerking van de juiste informatie een realiteit is;
  » Via PC in het clublokaal;
  » Ad valvas in het clublokaal.